Армията посреща празника си с нов главнокомандващ, министър и началник

06 май 2017 / 08:38

lv1 lv1 lv1

Снимка: БГНЕС

Видео към новината
Снимки към новината

От 9 януари 1880г., с кратко прекъсване от 1946 до 1993г., 6 май официално е Ден на храбростта и празник на Българската армия. Празникът започва пред Паметника на Незнайния воин, където Негово светейшество българският патриарх и Софийски митрополит Неофит ще освети бойните знамена-светини и знамената на видовете въоръжени сили.

В 10 часа, на площад „Батенберг” започва тържествения парад, в който ще участват 1 200 военнослужещи от българската армия. По традиция в парада ще се включат самолетите МиГ-29 и вертолетите Ми-17 и „Кугър”. По тази причина, от Министерството на отбраната призовават да не се използват дронове в района.

За разлика от миналата година, когато през площад „Княз Александър I” премина и тежка военна техника, тази година такава няма да има.

Това ще е първият парад за новия върховен главнокомандващ на въоръжените ни сили президента Румен Радев.

На трибуната, пред която ще преминат блоковете от военни ще застанат и новият началник на отбраната - генерал-лейтенант Андрей Боцев и новият министър на отбраната - Красимир Каракачанов.

Заради празника, МВР предприема сериозни мерки за сигурност в столицата. Хората, които искат да гледат на живо Военния парад в центъра на София, ще трябва да преминават през ограждения и да бъдат сериозно проверявани.
code

Моля полълнете КОДА в полето:


code

Моля полълнете КОДА в полето:

ИНТЕРВЮТА

СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБАТИ.бг: Валери Симеонов: Бургаският съд отмени 91 акта на НАП

СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБАТИ.бг: Валери Симеонов: Бургаският съд отмени 91 акта на НАП

В социалните мрежи написахте, че Бургаският административен съд е отменил всички 79 акта, съставени от НАП на заведения по Черноморието. Какво точно се е случило?

ВРЕМЕТО

БългарияЕвропа
  • 23 август 2017
    11° / 25° слънчево
  • 24 август 2017
    15° / 30° слънчево