Армията посреща празника си с нов главнокомандващ, министър и началник

06 май 2017 / 08:38

lv1 lv1 lv1

Снимка: БГНЕС

Видео към новината
Снимки към новината

От 9 януари 1880г., с кратко прекъсване от 1946 до 1993г., 6 май официално е Ден на храбростта и празник на Българската армия. Празникът започва пред Паметника на Незнайния воин, където Негово светейшество българският патриарх и Софийски митрополит Неофит ще освети бойните знамена-светини и знамената на видовете въоръжени сили.

В 10 часа, на площад „Батенберг” започва тържествения парад, в който ще участват 1 200 военнослужещи от българската армия. По традиция в парада ще се включат самолетите МиГ-29 и вертолетите Ми-17 и „Кугър”. По тази причина, от Министерството на отбраната призовават да не се използват дронове в района.

За разлика от миналата година, когато през площад „Княз Александър I” премина и тежка военна техника, тази година такава няма да има.

Това ще е първият парад за новия върховен главнокомандващ на въоръжените ни сили президента Румен Радев.

На трибуната, пред която ще преминат блоковете от военни ще застанат и новият началник на отбраната - генерал-лейтенант Андрей Боцев и новият министър на отбраната - Красимир Каракачанов.

Заради празника, МВР предприема сериозни мерки за сигурност в столицата. Хората, които искат да гледат на живо Военния парад в центъра на София, ще трябва да преминават през ограждения и да бъдат сериозно проверявани.
code

Моля полълнете КОДА в полето:


code

Моля полълнете КОДА в полето:

ИНТЕРВЮТА

Десислава Николова: Големият въпрос пред България кога точно да стане присъединяването към еврозаната

Десислава Николова: Големият въпрос пред България кога точно да стане присъединяването към еврозаната

Служебният премиер Огнян Герджиков направи амбициозната заявка, че ще подаде заявление за влизане във Валутно-курсовия механизъм (ЕРМ-2), известен като „чакалнята“ на еврозоната, но след това стана ясно, че в кабинета му няма единомислие по въпроса. Така подаването на заявка з...

ВРЕМЕТО

БългарияЕвропа
  • 24 май 2017
    / 23° частично
    облачно
  • 25 май 2017
    / 20° слънчево