„Нощта на литературата” поставя акцент върху модерната европейска литература

10 май 2017 / 07:49

lv1 lv1 lv1

Снимки към новината

За поредна година, любителите на литературата и четенето ще могат да участват в световната инициатива „Нощ на литературата”.

Акценти в програмата са Хавиер Мариас, Гонсало Тавареш, Елена Феранте, Селя Ахава, Амели Нотомб, Пьотр Пажински.

Четенето започва в 18:00 ч. и ще продължи до 22:00 часа. По традиция на всеки половин час известни личности четат откъси от книги на нашумели европейски автори в превод на български език.

Всичко това се случва на няколко места, а слушателите могат да обиколят всички и да съберат печати. В края на „Нощта на литературата” в Столичен куклен театър всички получили поне пет печата могат да участват в томбола. Изтеглените победители могат да получат като награда една от четените книги.

Четенето на откъси от произведения на посочените по-горе автори се осъществява с подкрепата на Институт Сервантес в София, "Камойнш София", Италиански културен институт, Посолство на Финландия в България, Посолството на Кралство Белгия в София, Полски институт в София.code

Моля полълнете КОДА в полето:


code

Моля полълнете КОДА в полето:

ИНТЕРВЮТА

СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБАТИ.бг: Валери Симеонов: Бургаският съд отмени 91 акта на НАП

СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБАТИ.бг: Валери Симеонов: Бургаският съд отмени 91 акта на НАП

В социалните мрежи написахте, че Бургаският административен съд е отменил всички 79 акта, съставени от НАП на заведения по Черноморието. Какво точно се е случило?

ВРЕМЕТО

БългарияЕвропа
  • 20 август 2017
    14° / 32° слънчево
  • 21 август 2017
    10° / 25° слънчево