Изложбата „Сребърни есета” на Анжело Красини ще бъде открита в София

19 април 2017 / 08:23

lv1 lv1 lv1

Снимки към новината

Изложба на известния с ювелирните си украшения художник Анжело Красини ще бъде открита в Министерството на културата.

Експозицията, озаглавена „Сребърни есета”, е вдъхновена от неповторимата красота на природните форми.

„Анжело Красини е художник в това как доброто му око гали природните форми и затова те тъй естествено лягат в метала, без да губят първичната си пластика. „Сребърни есета” е събрала цял рой душевни трепети и мисловни откровения. Невероятно е как в този бушуващ около нас свят той е опазил поетичния си натюрел. Сигурно защото създаденото от него е предназначено за жените – не само да ги украси и да им достави наслада, но и да изрази тяхната съкровеност”, пише Ружа Маринска за носителя на десетки награди за накити.

Самият творец споделя, че любовта към една жена е събудила у него чувството, че това са предметите, които могат да носят радост.

„С натрупването на житейски опит и опит в изобразителните изкуства, стигнах до извода, че в накитите може да се приложи всичко това, което съм научил в скулптурата, живописта, графиката. Така накитът действително може да бъде изкуство, да носи онази магия на ръчния труд, на уникалното мислене. И най-вече е предназначен, поне така мисля, докато творя, за последното божие творение - жената”, казва още Красини.

Новите му произведения няма да оставят равнодушни ценителите на красивото и изящното, които ще посетят изложбата „Сребърни есета” в престижната галерия „Средец” на Министерството на култура. Изложбата ще може да се види до 2 май.code

Моля полълнете КОДА в полето:


code

Моля полълнете КОДА в полето:

ИНТЕРВЮТА

Доналд Тръмп: Когато НАТО работеше както трябва, нямаше тероризъм

Доналд Тръмп: Когато НАТО работеше както трябва, нямаше тероризъм

Преди 100 дни на президентския стол в Белия дом седна Доналд Тръмп. Още в началото на мандата си, около него се завъртяха купища скандали. Каква е неговата равносметка за първите 100 дни от мандата ще разберем от интервюто му за „Асошиейтед прес”.

ВРЕМЕТО

БългарияЕвропа
  • 24 април 2017
    / 16° частично
    облачно
  • 25 април 2017
    / 20° слънчево