„Дружество на невъзпитаните карикатуристи” представя новата си изложба

16 февруари 2017 / 12:57

lv1 lv1 lv1

Снимки към новината

Днес „Дружество на невъзпитаните карикатуристи” ще представи новата си изложба в галерия „Сезони”

Авторите й са Алла и Чавдар Георгиеви, Анатолий Станкулов, Ивайло Нинов, Иван Кутузов – Кути, Илиян Савков, Маргарита Янчева, Христо Комарницки и Чавдар Николов.

Темата на изложбата „ДЕЛО 113“ е подготвяна дълго време. Тя продължава лайтмотива „113“ – миналогодишната изложба на групата, която бе посветена на изпадането на България на 113-о място в класацията за свободата на словото в света. Този път броят на авторите е по-голям, а акцент е правосъдната реформа.

Интересът към карикатурата винаги е бил голям, защото тя е лесно достъпна и има широк отклик, макар вестникът, който дълги години е традиционен нейн носител, постепенно да залязва в битката с електронните медии. Изкуството на политическата сатира, продължава своя живот под различни форми – специализирани форуми, изложби на оригинални рисунки и анимирани карикатури, каквито ще види и публиката в галерията по време на изложбата.

Едно от нещата, които правят карикатурата толкова привлекателна е противоречивата й природа - откритата и директна идея на автора, с която зрителя може да се съгласи или не и оттук едно много важно качество - възможността за интерпретация, което означава, че тя може да покаже практически всичко.

В новата си изложба на тези „невъзпитани“ творци може да се видят карикатури от последните години, както и отразяващи актуални събития, през уникалния поглед на автора. Има и карикатури, които са нарисувани специално за галерия „Сезони“. Творчеството на карикатуристите отразява желанието да направят света едно по-добро място, фокусирайки се върху специфични проблеми пречупени през собственото им светоусещане и талант. Това са произведения, които са една панорама на политическото и общественото пространство, в което България се намира през изминалите 25 години.code

Моля полълнете КОДА в полето:


code

Моля полълнете КОДА в полето:

ИНТЕРВЮТА

Адвокатът на Тръмп: Няма нищо незаконно в срещата между Тръмп-младши и руската адвокатка

Адвокатът на Тръмп: Няма нищо незаконно в срещата между Тръмп-младши и руската адвокатка

Интервю на адвоката на Доналд Тръмп – Джей Секулоу за американския телевизионен канал Ен Би Си (NBCnews).

ВРЕМЕТО

БългарияЕвропа
  • 27 юли 2017
    11° / 27° частично
    облачно
  • 28 юли 2017
    14° / 26° слънчево