Започна изграждането на разрушените къщи при трагедията в Хитрино

19 май 2017 / 15:44

lv1 lv1 lv1

Снимки към новината

Започна строителството на първите къщи в Хитрино на мястото на разрушените домове при взрива на влаковата цистерна миналата година.

Строежът на 10 жилища ще бъде извършен безвъзмездно от Камарата на строителите. Вече са издадени разрешителните за строеж, а проектите са съгласувани със собствениците им.

Първата копка бе направена от премиера Бойко Борисов. Преди това обаче районният мюфтия на Шумен Месут Мехмедов отправи молитва и обяви, че хората в Хитрино са доказали, че са с голеи сърца и са останали сплотени в тежкото време, без да се делят по религия.

Припомняме, че взривът стана рано сутринта на 10 декември 2016г., докато влаковата композиция с пропан-бутан преминаваше през гарата в Хитрино. Взривната вълна помете близките къщи, загинаха седем души, а близо 30 бяха ранени. Повече от 50 къщи са частично или напълно разрушени.

При разследването стана ясно, че при навлизането си в селото влакът се е движел с двойно по-висока скорост от разрешената, което е довело до тежкия инцидент.code

Моля полълнете КОДА в полето:


code

Моля полълнете КОДА в полето:

ИНТЕРВЮТА

СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБАТИ.бг: Валери Симеонов: Бургаският съд отмени 91 акта на НАП

СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБАТИ.бг: Валери Симеонов: Бургаският съд отмени 91 акта на НАП

В социалните мрежи написахте, че Бургаският административен съд е отменил всички 79 акта, съставени от НАП на заведения по Черноморието. Какво точно се е случило?

ВРЕМЕТО

БългарияЕвропа
  • 19 август 2017
    18° / 34° слънчево
  • 20 август 2017
    15° / 32° слънчево