Започна изграждането на разрушените къщи при трагедията в Хитрино

19 май 2017 / 15:44

lv1 lv1 lv1

Снимки към новината

Започна строителството на първите къщи в Хитрино на мястото на разрушените домове при взрива на влаковата цистерна миналата година.

Строежът на 10 жилища ще бъде извършен безвъзмездно от Камарата на строителите. Вече са издадени разрешителните за строеж, а проектите са съгласувани със собствениците им.

Първата копка бе направена от премиера Бойко Борисов. Преди това обаче районният мюфтия на Шумен Месут Мехмедов отправи молитва и обяви, че хората в Хитрино са доказали, че са с голеи сърца и са останали сплотени в тежкото време, без да се делят по религия.

Припомняме, че взривът стана рано сутринта на 10 декември 2016г., докато влаковата композиция с пропан-бутан преминаваше през гарата в Хитрино. Взривната вълна помете близките къщи, загинаха седем души, а близо 30 бяха ранени. Повече от 50 къщи са частично или напълно разрушени.

При разследването стана ясно, че при навлизането си в селото влакът се е движел с двойно по-висока скорост от разрешената, което е довело до тежкия инцидент.code

Моля полълнете КОДА в полето:


code

Моля полълнете КОДА в полето:

ИНТЕРВЮТА

СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБАТИ.бг: Валентин Михов: С тези коне, тази кушия

СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБАТИ.бг: Валентин Михов: С тези коне, тази кушия

Валентин Михов е роден на 18 януари 1954 г. в София. От 8-годишна възраст се занимава активно с футбол. Отначало играе в детския, а след това в юношеския отбор на ФК ЦСКА. През 1991 г. наследява Борис Станков на президентския пост в ЦСКА и през 1992 г. клубът печели българск...

ВРЕМЕТО

БългарияЕвропа
  • 23 юни 2017
    15° / 33° слънчево
  • 24 юни 2017
    12° / 31° слънчево