Начало България Борисов: Протестъри вадят паветата на „Дондуков”

Борисов: Протестъри вадят паветата на „Дондуков”

1399
бул. Дондуков

Премиерът Бойко Борисов съзря политическа атака относно липсващите павета на ремонтирания столичен бул. „Княз Ал. Дондуков“.

От стенограмата на Министерския съвет се вижда, че министър-председателят обвинява „протестъри”, че изравят паветата.

Вчера „Нова телевизия“ излъчи кадри от охранителна камера в района на булеварда, от които се вижда, че неизвестен мъж две поредни вечери ходи там и вади част от паветата.

По време на Министерския съвет, Борисов каза, че е гледал клипа „за протестърите, които изравят паветата по „Дондуков“.

Малко след това регионалният министър Николай Нанков разказа, че редица фалшиви сигнали за закъсали тирове са възпрепятствали зимното почистване, като екипите били разкарвани напразно.

„Това са саботажи, конспиративна дейност, това е същността на оцеляването им над сто години. Това е същността на действието – конспиративна, взривяват влакове, линии, мандри“, заяви. в обобщение министър-председателят Борисов.

Ето текста на стенограмата:

Премиерът Бойко Борисов: Между другото, гледах клипа за протестърите, които изравят паветата по „Дондуков“. Гледахте ли го? Облечен с жилетка като на работниците, за да не би някой, ако го види, да каже, че… Представяте ли си каква наглост е това, каква политическа атака – да отидеш, да разровиш готова улица, само за да можеш на другия ден да снимаш и да организираш протести. Смятайте какъв противник имаме срещу нас!

Кметът на София Йорданка Фандъкова: Това е престъпление, защото…

Премиерът Бойко Борисов: То, че е престъпление, е факт. Но каква деградивна мисъл трябва да имаш – сега да седнем да мислим и да отиваме да разровим нещо, да го направим така, че да уязвим на другия ден.

Министърът на околната среда Николай Нанков: Господин премиер, над 20 сигнала, фалшиви, имахме за закъсали автомобили и ТИР-ове. Пращаме екипи да помагат, да се отпуши движението, оказва се, че само ги разкарваме. Това не ни е създало трудности в почистването, защото, както всички виждат, беше създадена добра организация и нямаме затворени пътища. Придвижването е при зимни условия, но не трудно. Няма бедстващи, нито закъсали в снега – проблеми създадоха недобросъвестни водачи, особено на тежкотоварни превозни средства, а не снегът. Но фалшивите сигнали, първо, че хабят ценен ресурс, отнема се време на екипите, мести се техника, която е нужна за критични участъци – демотивират се хората, които се занимават със снегопочистване.

Премиерът Бойко Борисов: Това са саботажи, конспиративна дейност, това е същността на оцеляването им над сто години. Това е същността на действието – конспиративна, взривяват влакове, линии, мандри. Закривам заседанието.

предишна статияМелания Тръмп украси Белия дом! Вижте невероятната украса (СНИМКИ И ВИДЕО)
следваща статияОбявиха кои са финалистите за „Автомобил на годината“ в Европа