Начало Водещи Отряд съставен само от жени ще охранява Мелания Тръмп в Токио

Отряд съставен само от жени ще охранява Мелания Тръмп в Токио

1983
Тръмп

Японската полиция в Токио създаде изцяло женски отряд от полицаи, който ще охранява първата дама на САЩ Мелания Тръмп и други високопоставени дами, пристигащи на посещение в страната.

Мелания Тръмп пристига в Япония в неделя на двудневно посещение с американския президент Доналд Тръмп. Дъщерята на президента Иванка Тръмп, която е и негов съветник, кацна в Токио вчера.

Служителките на полицейския отряд, облечени в елегантни черни костюми с бели ризи на копчета, проведоха тренировка пред императорския дворец в Токио, демонстрирайки отбранителни маневри.

„Обикновено, предоставяйки този вид отряд, правоохранителните органи опитват да покажат уважение и нежелание за натрапване. Те смятат, че ще проявят по-голямо гостоприемство с отряд, съставен изцяло от жени, така че това не е необичайно“, коментира анализаторът Джонатан Уакроу, бивш агент на Сикрет сървис в САЩ, който е бил част от президентската охрана.

Той си припомня посещения в азиатски страни по времето,  когато отговарял за сигурността на бившата първа дама Мишел Обама. Тогава също били осигурени изцяло женски отряди.

Японският отряд, който ще бъде използван за това пътуване, е сформиран в рамките на подготовката и обучението за Летните олимпийски игри през 2020 г., които ще се проведат в Токио.

 „От оперативна гледна точка тези сили са минимална част от програмата по сигурността на американската Сикрет сървис . На тях не може да се разчита при извънредна ситуация“, казва Уакроу. С други думи, ако се случи нещо на основния охраняван обект, като първата дама, отговорникът за охраната й от Сикрет съврис е на първата отбранителна линия.

Уакроу обаче отбелязва, че местните правоохранителни органи на терен вършат страхотна работа при големи операции по пътувания като това на Тръмп в Азия в края на тази седмица.

предишна статияЩе се превърне ли отцепването на Каталуния в катализатор за създаване на Европейска Супер лига?
следваща статияПорно звезда се изправя срещу Путин на президентските изборите