Спенсър Елдън – мъжът, който е заснет преди години като голото бебе на обложката на албума „Nevermind“ на „Нирвана“ от 1991 г., отново внесе иска си срещу групата с обвинение за сексуална експлоатация.

Съдията отхвърли първоначалната му жалба с мотивите, че защитата му не е отговорила в срок на възраженията на обвиняемите. Девет дни след това той внесе коригирана жалба.

Сега Елдън е коригирал иска си, в който твърди, че „похотливото изображение“ на корицата на албума по същество е „детска порнография„, с чиято помощ групата е спечелила десетки милиони долари за негова сметка.

Порасналото бебе иска от всеки един от отчетниците по 150 000 долара обезщетение. Сред 10-имата ответници са барабанистът на „Нирвана“ Дейв Грол, басистът Крист Новоселич, Кортни Лав, вдовицата на фронтмена Кърт Кобейн, фотографът Кърк Уедъл и няколко звукозаписни компании.

Елдън е заснет за корицата на албума, когато е четиримесечно бебе, което плува голо към банкнота на рибарска кукичка.  По думите му това му е причинило „доживотни вреди“.

албума "Nevermind" на "Нирвана"

Адвокатите на „Нирвана“ внесоха искане жалбата да бъде отхвърлена, тъй като е заведена доста след 10-годишния период на давност, предвиден от един от законите, на които стъпва иска, а друг цитиран закон не е бил в сила през 2003 г. и не е с обратно действие.

„Елдън в продължение на три десетилетия се е възползвал и печелил като знаменитост, представяйки се като „бебето Нирвана“, се казва в аргументите на адвокатите на „Нирвана“.

„Той позира многократно във възстановка на снимката от корицата на албум срещу хонорари, името на албума „Nevermind“ е татуирано върху гърдите му, участвал е в телевизионно токшоу, облечен в костюм, който имитира голо тяло като пародия на образа от снимката, продава в eBay копия от корицата на албума със свой автограф и е използвал връзката си с албума, за да привлича жени“.

Спенсър Елдън

Новият иск включва декларация от графичния дизайнер на албума, която, според адвокатите на Елдън, доказва, че групата и „Гефън рекърдс“ нарочно са искали пенисът на бебето да се вижда и да използват изображението с користни цели.

предишна статияСияещ сняг на Арктика смая учените
следваща статияЕдна от зодиите я очаква особено благоприятен за търговска дейност ден