В сряда с умерен, в източните и планинските райони, и силен северен вятър ще продължи да нахлува студен въздух. Снеговалежите продължават в Източна България.

Оранжев код за обилни снеговалежи е обявен за 9 области в Източна България. Това са областите Търговищка, Разградска, Шуменска, Силистренска, Добричка, Варненска, Бургаска, Сливенска и Ямболска.

Там на места ще са значителни по количество валежи и придружени с умерен и силен север-северозападен вятър, ще има виелици и навявания. Количествата на валежа ще са около 20 л/кв.м, в отделни райони до 30 л/кв.м. След обяд валежът ще отслабва.

Жълт код за валежи от сняг и снегонавявания е обявен и за 7 области в Централна и Северна България. Това са областите Русенска, Великотърновска, Габровска, Ловешка, Старозагорска, Хасковска, Кърджалийска.

Минималните температури ще са между минус 5 и 0, малко по-високи по Южното Черноморие. Ще духа умерен, в североизточните райони и временно силен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са между минус 2 и 3 градуса, за София минус 1. В четвъртък ще застудее още малко, сутрешните температури ще бъдат около минус 6 – минус 8 градуса, а дневните от 0 до 3.

предишна статияЕдна от зодиите ще запомни днешния ден, и то с добро
следваща статияМария Бaкалова стана лице на „Диор“