време прогноза, година, старата

Временни разкъсвания на облачността ще има днес до обед над Западна България. На места в планинските райони от Централна България и в Лудогорието ще превали слаб сняг, по поречието на Дунав – слаб дъжд. Ще духа умерен, в Източна България – временно силен вятър от север-североизток и с него температурите ще продължат да се понижават. Минималните ще са предимно между 0° и 5°, в котловините на Западна България, защитени от вятъра, от минус 3° до минус 1°. Максималните температури ще са между 1° и 6°, малко по-високи в югозападните райони от страната.

В планините ще бъде предимно облачно, с временни разкъсвания над масивите от Западна България. На места в Предбалкана и Родопския масив ще има слаби валежи от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от източната четвърт, който по-късно през деня ще се ориентира от юг-югоизток. Температурите ще се понижават и максималната на височина 1200 метра ще е около минус 2°, на 2000 метра – около минус 7°.

Над Черноморието ще бъде облачно, но само на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен, временно и силен северен вятър. Максималните температури ще са между 4° и 7°. Температурата на морската вода е 15 – 16°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

предишна статияПроф. Владимир Чуков: Само смяна на режима ще промени политиката на Иран
следваща статияТежък избор предстои на някой днес, значителен успех очаква друг